Omgaan met tegenslag #opgelicht

Pas geleden ben ik slachtoffer geworden van oplichting, en het heeft me diep geraakt. Het begon met het hacken van mijn facebook account die gekoppeld is met mijn bedrijven pagina Gripp_D. Omdat ik weleens advertenties draaide via facebook, zijn mijn bank gekoppeld aan het bedrijf Meta (facebook). Ik ontving een mail dat er een advertentie van mij is afgekeurd en als ik het niet eens ben met de afkeuring had ik de mogelijkheid dit toe te lichten door op een button te klikken…. En dat deed ik. Daar ging het fout!

Ik kon niet meer inloggen en met wachtwoord vergeten ging de code naar een ander email adres. En dat terwijl ik beveiligd inloggen aan had staan! Ik moest altijd inloggen met een Authenticator nummer.

Wat is er gebeurd?
De hackers hebben vervolgens mijn bedrijfsnaam in het facebook account veranderd naar Fuho Design. Een webshop en een vestigingsadres in Singapore toegevoegd. Ze hebben voor ruim €35.000 aan advertenties gedraaid op mijn kosten.

Ik keek in mijn bankaccount en zag dat er 2x ongeveer €200,- werd afgeschreven ivm facebook advertenties. Dat kan niet van mijn advertentie zijn. Maar al snel merkte ik op dat dit de hackers zouden moeten zijn. Ik heb direct de fraudedesk van mijn bank gebeld om de automatische incasso direct te laten stoppen. Zo gezegd, zo gedaan. Die 2x €200,- kon ik gelukkig weer terugboeken en ontving ik de bedragen weer netjes binnen 24 uur terug.

Nu werd ik toch wel angstig…. Dit gaat waarschijnlijk gewoon door! En ja hoor, volgende dag weer een aantal keren van een bedrag van ongeveer €200,- met een totaal van rond de €1000,- De bedragen werden steeds hoger, het ging zelfs naar €4500,- Niet 1x, nee een paar keer per dag. Ik zag namelijk wel de pogingen die werden gedaan in mijn bankaccount. Gelukkig had ik de automatische incasso ingetrokken en is er niets afgeschreven. Maar toch! Wat voelde dit vreselijk zeg, iemand of een groepering ergens op deze aardbol is bezig mij leeg te trekken! En nee niet alleen mij… Ook de mensen die een aankoop doen op hun zogenaamde webshop, ook zij zijn de dupe want zij zullen hun product nooit ontvangen.

Ik deel mijn ervaring in de hoop dat het anderen kan helpen omgaan met vergelijkbare tegenslagen. Het eerste wat ik heb geleerd, is om mijn emoties toe te staan. Het is oké om boos, verdrietig en gefrustreerd te zijn. Deze gevoelens zijn een natuurlijke reactie op wat er is gebeurd.

Vervolgens heb ik mezelf omringd met steun. Familie en vrienden hebben me geholpen om door deze moeilijke tijd heen te komen. Praten over wat er is gebeurd en mijn gevoelens delen heeft enorm geholpen. Tegenslag kan ons sterker maken als we ervoor kiezen om ervan te leren.

Ik hoop dat mijn verhaal anderen kan inspireren om veerkrachtig om te gaan met tegenslag. Samen kunnen we leren, groeien en sterker worden. Deel jouw eigen ervaringen en tips over het omgaan met tegenslag, zodat we elkaar kunnen steunen en versterken.

Als het leven je uitdaagt met tegenslagen, daag jezelf dan uit om sterker te worden.

*Delen op Social Media

Subscribe Our Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

WhatsApp
1
Scan de code
Hi!
Heb je een vraag? Stel ze gerust :)